Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Căruța cu Teatru” pornește din nou prin județul Satu Mare
Teatrul de Nord  - Luni, 16 Septembrie 2024

Asociația Focus Drama, în parteneriat cu Trupa Mihai Raicu a Teatrului de Nord, anunță cu entuziasm ediția a II-a a proiectului „Căruța cu Teatru”. Acest proiect, cofinanțat de Consiliul Județean Satu Mare, își propune să aducă teatrul mai aproape de comunitățile din județul Satu Mare, oferind spectacolul „METAMORFOZE” gratuit pentru publicul larg.

Scopul proiectului „Căruța cu Teatru” este de a facilita accesul la cultură pentru comunitățile din județul Satu Mare care sunt mai puțin conectate la teatru, prin oferirea gratuită a unui spectacol pentru publicul larg. Prin scoaterea teatrului din cadrul formal al clădirii și aducerea lui în mijlocul oamenilor, proiectul reprezintă un pas semnificativ în promovarea culturii și artei. De asemenea, contribuie la susținerea accesului la spectacole de calitate pentru locuitorii județului, îmbogățind experiențele culturale ale comunităților locale.

La această ediție Căruța cu teatru va duce spectacolul METAMORFOZE în Carei, Medieșu Aurit, Negrești-Oaș și la final în orașul Satu Mare.

Fără Zahăr (Bobi Dumitraș și Bobo Burlăcianu) sunt deja celebri pentru satira și pamfletul puse pe ritmuri muzicale unice, în spectacolele-concert realizate în diverse teatre din țară, toate purtând amprenta unică a talentului celor doi. Toate spectacolele Fără Zahăr au un univers sonor specific, cu toate acestea fiecare este altfel, nu există repetiție la nivel de conținut, ci doar formă marca Fără Zahăr. Metamorfoze, spectacolul realizat de Fără Zahăr cu trupa Teatrului de Nord Satu Mare este original 100%, proaspăt și antrenant.

Într-o filiație liberă după povestirea kafkiană omonimă, montarea prezintă, într-o succesiune de „micro-recitaluri”, povești de transformare ale unor gângănii cu evidente trăsături caracteriale antropomorfe. Tonul general este unul de ludic pur și dur, cu exhibiționisme și pusee de personalitate ale protagoniștilor, cu ironii reciproce și înțepături între diversele clase, categorii și grupe de insecte. O poveste savuroasă, amuzantă, rafinată, vie, proaspătă și deloc facilă. (Claudiu Groza)

Căruța cu teatru este o metodă alternativă de a aduce împreună familii, vecini, copii, într-un cuvânt comunitățile, și de a oferi acel spațiu de întâlnire, dar și un prilej de bucurie într-un cadru mai puțin convențional. 

Programul complet al reprezentațiilor:

  • Carei | Castelul Károlyi (Parcul dendrologic) | 18 septembrie, ora 19
  • Medieșu Aurit | Castelul Lónyai | 21 septembrie, ora 19
  • Negrești Oaș | Muzeul Țării Oașului | 22 septembrie, ora 19
  • Satu Mare | Parcul dr. Fátyol Rudolf (Turnul Pompierilor) | 23 septembrie, ora 19

Pentru mai multe informații privind proiectul vă rugăm să urmăriți pagina https://www.facebook.com/FocusDrama.TNSM/ și site-ul https://www.teatruldenord.ro/c/12/Focus-Drama.

Căruța cu teatru este un Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Satu Mare.

1559 vizite
Distribuie pe